OLIËN

SESAMOLIE

Traditioneel vormt sesamolie de basis van de ayurvedische – uitwendige – oliebehandeling. De olie staat bekend als een van de beste natuurlijke huidverzorgers.
De naam Taila die voor de meeste ayurvedische (medicinale) oliën wordt gebruikt, is afkomstig van het Sanskrietwoord voor ‘sesam’, namelijk Tila.

Gewone sesamolie, d.i. sesamolie die niet is bewerkt met kruiden, heeft op zich al een zeer sterke werking en kan diep in de lichaamsweefsels doordringen.
Waar andere oliën en crèmes vaak aan de oppervlakte blijven en slechts enigszins in de huid doordringen, dringt sesamolie volgens Ayurveda zo diep in de weefsels door, dat het zelfs het beenmerg kan bereiken.
Sesamolie heeft het vermogen op haar weg door het lichaam in olie oplosbare toxische stoffen aan zich te binden en deze via het bloed en andere kanalen uit het lichaam te verwijderen.

Sesamolie geeft voor alle drie dosha’s gemiddeld de beste effecten. Door de wrange smaak en de verhittende potentie is deze olie geschikt voor kapha en de beste olie om vata te verlagen. Pitta kan enigszins toenemen.
Sesamolie kan prima gecombineerd worden met sterkere, voorbewerkte kruidenoliën.

KRUIDENOLIËN

Bij de behandeling van verstoorde dosha’s en ziekten onderscheidt men een inwendige en een uitwendige therapie.
Massage en oliebehandelingen voorzien in deze laatste.
Voor onze massages gebruiken wij (warme) kruidenoliën.
Het gebruik ervan combineert de heilzame effecten van massage met de geneeskrachtige werking van de medicinale kruiden.
De kruiden die in de olie verwerkt zijn verlenen elke olie zijn specifieke werking en indicaties.
We zijn ons bewust dat onze keuze van de juiste kruidenolie in hoge mate bepalend is voor het effect van de behandeling.

Als medevreugde toeneemt, zien we dat het geluk van anderen ONS geluk is.